Mindent összeszedtünk egy kiadványba az iskolaérettséggel kapcsolatban! 

Nagycsoportból az iskolába kiadványunkkal segítséget szeretnénk nyújtani a családoknak az iskolakezdést illetően.

A legfontosabb tudnivalókat szedtük számodra csokorba!

Mikor számít iskolaérettnek a gyermek? Hova lehet fordulni, ha éretlennek látjuk? Mikor szükséges iskolaérttségi vizsgálat? Kinek javasolt iskola elékészítő foglalkozás? Hogyan segítheti a szülő a gyermeket ezen az úton a leghatékonyabban?

Kérem az ingyenes kiadványt!

Fejlesztőházunk 2017 óta tart komplex fejlesztést 0-12 év közötti gyerme-keknek. Az iskola előtti év nagyon fontos a családok számára, különösen az elsőszülött esetében. Sokszor elképzelni sem tudjuk szülőként, hogy micsoda változás éri a kicsit, amikor az óvodából az iskolába lép. Az évek alatt több száz család vett részt fejlesztőházunkban valamilyen módon az iskola-előkészítő programjainkon (vizsgálat,  foglalkozás, fejlesztés, tábor).

Megnyitásunk óta számtalan kérdés érkezett a szülőktől. Ki az iskolaérett gyermek? Kihez fordulhatunk, ha kérdéseink vannak? Hogyan tudjuk segíteni gyermekünket az iskolára való felkészülésben? Mivan abban az esetben, ha halasztani szeretnénk? Ebben a publikációban ezekre a kérdésekre válaszolunk.

A kiadvány azért készült, hogy mankót nyújtson a családoknak az iskolára való felkészülésben és a sikeres iskolakezdésben. Fejlesztőház vezetőként azt tapasztaljuk, hogy a szülők tudatosak, nyitottak és hiteles információkat keresnek az iskolaérettséggel kapcsolatban.

Ebben a kiadványban a legfontosabb pontokat szedtük össze, többtapasztalt szakember bevonásával.Bízunk benne, hogy a szülők segítségére leszünk ezzel a tájékoztatófüzettel.

"Az a gyerek, amelyik még nem érett meg az iskolakezdésre, mégis bekerül az elsőbe, még felkészületlenül szenvedheti végig az évet. Ettől pedig akár egy életre elmehet a kedve az iskolától és a tanulástól."

További bejegyzéseink

Babák beszédfejlődése

Babák beszédfejlődése

Szülőként gyakran merül fel a kérdés: mikor kezd beszélni a baba? Ez a blogbejegyzés áttekintést nyújt a baba beszédfejlődési szakaszairól és a megkésett beszédfejlődés jellemzőiről.

Finommotorika fejlesztése: Finommotorika fejlesztő játékok

Finommotorika fejlesztése: Finommotorika fejlesztő játékok

A finommotorika fejlesztése kulcsfontosságú a gyermekek egészséges fejlődéséhez, mivel az általános napi rutinban és a tanulásnál is elengedhetlen ezen képesség megléte. Íme 25 egyszerű finommotorika fejlesztő játék!

Mindent az iskolaérettségről

Mindent az iskolaérettségről

Mikor számít iskolaérettnek a gyermek? Hova lehet fordulni, ha éretlennek látjuk? Mikor szükséges iskolaérttségi vizsgálat? A legfontosabb tudnivalókat szedtük számodra csokorba!

Iskolaéretlenség

Iskolaéretlenség

Sokszor bajban van a szülő, akinek gyermeke sorsáról kell döntenie: menjen-e iskolába vagy sem. Az internet, a baráti kör is tele van más és más véleménnyel, és az óvónő javaslatára igyekszünk hagyatkozni, de ott motoszkál bennünk a kérdés, jó döntést hozok?