Mit tegyek, ha nem szeretném, hogy iskolába menjen?

Iskolahalasztás kisokosunkat azért állítottuk össze, hogy ne kelljen munka után, éjszakába nyúlóan kutakodnod az interneten, lecsukódó szemekkel böngészned a jogszabályok száraz szövegeit.

A legfontosabb tudnivalókat szedtük számodra csokorba!

Kérem az ingyenes kisokost!

Manapság az iskolára való felkészülést már 1-1,5 évvel a tankötelessé válás előtt megkezdjük, mi szülők, részben lélekben, részben a gyermekünk alapos megfigyelésével, de ilyenkor már egyre jobban figyelünk a szakértők (logopédusok, fejlesztő pedagógusok, pedagógiai szakszolgálat dolgozóinak) észrevételeire is.

Szemünk fénye számunkra a legszebb, legokosabb és legügyesebb, mégsem biztos, hogy ugyanakkor válik iskolaéretté, amikor kortársai. Nem kell megijedni, hiszen minden ember, így minden gyermek is más és más, néhány hónapos vagy akár egy éves különbség a fejlődésükben nem ad okot aggodalomra. Tudatos hozzáállással azonban érdemes figyelni, és ha szükséges, akkor fejleszteni.

Mit tartalmaz a kisokos? 

  • Mit kell tudni az iskolaérettségről és az iskolakezdés halasztásáról?
  • Iskolaérettség - Mit is jelent pontosan?
  • Mit tehetsz, ha nem érzed iskolaérettnek?
  • Hogyan kell jelezni, ha maradni szeretnétek az óvodában? 
  • Milyen indokkal maradhat a gyerek?
  • Mikor nem szükséges a szülőnek kérvényeznie az iskolakezdés halasztását?
  • Mi a helyzet akkor, ha a hivatal elutasítja a kérelmet?

Ezekre a kérdésekre biztosan választ fogsz kapni!

"Az a gyerek, amelyik még nem érett meg az iskolakezdésre, mégis bekerül az elsőbe, még felkészületlenül szenvedheti végig az évet. Ettől pedig akár egy életre elmehet a kedve az iskolától és a tanulástól."

További bejegyzéseink

Mindent az iskolaérettségről

Mindent az iskolaérettségről

Mikor számít iskolaérettnek a gyermek? Hova lehet fordulni, ha éretlennek látjuk? Mikor szükséges iskolaérttségi vizsgálat? A legfontosabb tudnivalókat szedtük számodra csokorba!

Iskolaéretlenség

Iskolaéretlenség

Sokszor bajban van a szülő, akinek gyermeke sorsáról kell döntenie: menjen-e iskolába vagy sem. Az internet, a baráti kör is tele van más és más véleménnyel, és az óvónő javaslatára igyekszünk hagyatkozni, de ott motoszkál bennünk a kérdés, jó döntést hozok?

Finommotorika

Finommotorika

Ha a Te gyermeked sem szeret rajzolni, kézműveskedni, nem a ceruzás feladatokkal érdemes próbálkozni! A ceruzahasználat erőltetése csak elveszi kedvét és ellenállást vált ki. Valószínűleg még nem elég erős a keze az eszköz használatához és nem elég fejlett a szem-kéz koordinációja. 

Kudarctűrés

Kudarctűrés

Miért baj, ha gyermeked nem viseli el a kudarcot? A kudarc egy olyan állapot, amikor nem érjük el kitűzött célunkat. Lehet ez egészen apró vagy nagyobb kihívás, cél is. Mindannyiunk számára -így a gyermekeknek is- fontos, hogy elsajátítsuk a kudarctűrés készségét.